Usch

Otacksamhet. Ja va ska man säga... Vad jag än gör så får jag ändå bara skit tillbaka. Vissa kan tydligen inte ändra sig utan fortsätter med sitt. Sen hur andra mår det spelar ingen roll....


Regn

Red ett litet dressyrpass idag. Sen kom ösregnet och då vek engis ut öronen och bara skaka i huvudet och stöna. Sen när vi skulle trava hemåt så tänkte hon bocka haha!! Men ja hann stoppa henne... Första gången hon gjort så. Det finns en anledning till varför hon står som hon gör på bilden. Hon testade hur långt hon kunde komma när hon bara satt fast i en sida..

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1872080/images/2012/pic_50182006e087c364ea000080.jpg" class="image">


Måndag

Guuud vilken händelselös och tråkig dag. Tur den är förbi. Imorn ska jag jobba. Då har man nåt att göra iaf. Idag tänkte jag ta ett sista dressyrpass (eller vad man ska kalla det haha) med engis. Sen ska hon på banan på onsdag. Men jag hade ingen barnvakt idag så det fick va... Ska se om jag möjligen tar mig ut imorn. Hatar när Johan ska jobba HELA dagen verkligen!!! Bättre med mina pass. 7-14, 16-21, 14-21, 7-16. Då hinner man nåt iaf antingen före eller efter. Nej nu blir det en film. Upp å jobba 7 imorn.


Kökstjänst

Medans Sebastian sover nu så passar jag på att baka en kaka med maräng och hallon. Sen steker jag upp lite kantareller! Izabella älskar det... Sen ska jag göra ungsstekt falukorv!


God morgon

Idag är jag ledig. Enda dagen på hela veckan. Johan jobbar som vanligt! Tråkigt... Jag och Sebastian var i stallet imorse och fodrade. Dom har gått ute inatt. Utan att smita, som dom gjorde för två nätter sen. Fick samtal 4.50 på morgonen, så då va de bara ge sig ut och fånga dom. Tack för samtalet!! Tillbaka till idag. Engis är så mysig. Kliar jag henne nedanför manken så kliar hon mig på ryggen! Gött!! Älskar denna häst... Ge mig pengar så jag kan köpa loss henne så hon blir min för alltid!! Men de spelar ingen roll. Jag kommer inte lämna tillbaka henne ändå... Hehehe.....! Nu sover lilla Sebastian middag. Izabella äter. Igen. Jag ska baka en hallonpaj av nåt slag.


Hallon

Har plockat en liter Hallon bakom stallet!


Engsättra

Idag red jag som sagt lite dressyr. Gick bra. Red ut nån kilometer sen och skrittade och joggade lite. När vi kom hem fick hon massage som hon verkligen njöt av! Bild här nere. Nu ska jag mocka stallet sen duscha å sen jobba. Funderar på att söka extra jobb nån annan stans... Vore skoj!


Söndag

Fattar inte varför jag har fått varenda helg på mitt schema!! Igår blev jag inte rik. Fick 40 eller 60 kr på min rad tror jag. Typiskt. Idag ska jag rida lite dressyr på Engsättra. Hon vilade igår efter tre dagar med träning. I förrgår körde jag 18 km med den tunga vagnen. Backträning. Så hon kanske känner sig lite stel idag så då ska vi rida lite 8:or och lite volter... Kanske i 30 min sen får det bli en skritt tur efter vägen tror jag...


Miljonerna

Idag ska jag bli rik!!!


Barnen

Jag och mina barn idag :)


Flugtäcken

Nu är dom lite mera skyddade mot flygfän.


Middag

Idag blir det middag i min smak :) Lax, potatis, kall sås/röra och sparris.


Igår

Igår skulle jag simma här hemma med Engsättra. Men igår ville hon inte :) så de blev endast en liten ridtur.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/1872080/images/2012/pic_501229829606ee5e450007e7.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/1872080/images/2012/pic_501229829606ee5e450007e7.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/1872080/images/2012/pic_50123490ddf2b307da000aab.jpg" class="image">


Inne

Nu har hästarna fått komma in... Efter att dom har ätit så kommer dom lägga sig i boxen och sova :)


Frilla

Saknar dig Frilla!! Din box är så tom...


Kvällstur

Känns konstigt att bara ha en häst att träna. Eller det finns ju tre egentligen. Men bara en av dom som jag har träningsansvar för. Var ute med min stjärna nu på kvällen. Gick bra. Lite damp för bilar som stod parkerade. Sen var det barn vid ett hus. Då stannade vi och pratade och hon fick morötter med sig hem. Hon kan inte äta med bett :) izabella var med mig och körde.


Slapp dag

Idag är det varmt och hästarna är slappa! Fick va ute inatt. Sen imorse fick dom komma in och äta och vila sig. När jag kom och skulle ta ut dom till en ny hage, så låg Engsättra och sov!! Ny hage som sagt. Massa gräs. Men nu är det snart dags att flytta tillbaka till vanliga hagen. Hon ska orka träna sen också!


Frilla

Gick bra att lämna Frilla igår! Hon kollades av veterinär idag och det var inte dags för betäckning än.


Carmen Lill

Tog kort på Carmen igår. Alltså caspadias föl.


Sättrans

Nu sitter vi i bilen. Frilla står i transporten bakom. Idag är dagen då hon flyttar ifrån mig. Bilden är inte från idag. Så fint väder har vi inte haha


Grattis

Grattis min älskling på 25 års dagen!! Vi har jobbat hela dagen och kom hem nu vid halv 8, så nu håller jag på att göra klart smörgåstårtan som jag, Johan och Izabella ska äta. Minstingen har korkat redan :)


G.G.Frilla

Nu närmar det sig verkligen... Usch.. Kommer nog fälla en tår när jag lämnar Frilla...

Första segern skaffade hon mig! Även första andraplaceringarna...
Hon speeda över upploppet i 24 tempo när jag red snabbjobb en gång...
Hon sprang när hon ville den där hästen. Kanonfin ena snabbjobbet, hoppandes på tre ben i nästa...

Så nu får hon lite vila.... Så kanske hon kommer tillbaka nån gång...


Hudson bay

Igår var vi i Svanskog på westernfest!! Kom dit rätt sent men de va ganska kul ändå. Dagen idag var mindre rolig. Kl 4 inatt var vi hemma. Kl 13.30 tog jag mig ur sängen idag.


Fredag

Igår har jag ridit Engsättra i hagen. Lite "dressyr". Sen red jag ut en lugn tur på Serena! Frilla njuter i gräshagen som vanligt.


God kväll

Idag har jag jobbat!! Sen var jag och Bellas farmor och fördrev tiden tills Johan slutade. Orkade inte laga mat idag när vi kom hem så sent så det blev en pizza. Sebastian somnade direkt. Helt utsliten efter en dag på dagis! Izabella har varit hos sin farmor idag. Lekt med en kompis hela tiden så hon hade inte tid med mig när jag var där och hälsade på! Och jag heter "izabellas mamma". Sebastian hette isibastian enligt Bellas kompis :) Nu ska vi se på film. Imorn måste tyvärr Sebastian åka bort. Vi jobbar sent och behöver barnvakt. Så han sover även borta. Men men vi måste jobba också.. Det är bara så det är!


Sebastian

Bilder på Sebastian, tagna av Kalle


Bilder

Bilder från när vi var på momarken. Tagna av Kalle som vanligt!!


Mammas kille

Ser ni vad han gör?


Lata dagar

Frilla har numera endast lata dagar! Hon njuter till fullo ser det ut som...


Resultat

Igår var vi på Momarken. Engsättra fick andra skor bak som verkade passa bra! Själva resultatet är väl dåligt. Distanserad. Men hon gick nytt rekord med 2 sekunder nästan! 40,4 gick hon med två galoppet som vanligt. Superfin i travet. Kusken tyckte det var en stark och bra häst. Hon gick bra mellan galopperna. Hon behöver få bort dessa galopper. Först går hon iväg bra från start men när dom andra kommer och lägger sig till så hoppar hon. Sen springer hon ikapp fältet och sen kommer en galopp till. Är iallafall nöjd med henne att hon sänker rekordet varje gång! Snart lossnar det ska ni se :) Tack för hjälpen Ulrika å Kalle! Ni vet ...

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1872080/images/2012/pic_5006b0c4e087c3073900105d.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/1872080/images/2012/pic_5006b0d4ddf2b359f700028c.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/1872080/images/2012/pic_5006b0e6e087c37e41000f5d.jpg" class="image">


Hingstar

Än är det inte för sent att boka hingst!! Sleipner Tor är bokad av bl.a. Linde Ricka och G.G.Frilla.


God kväll

Imorn bär det av till momarken med älskade Engsättra! Inga förväntningar. Hoppas bara på ej diskad och rekordsänkning. Hon är såå seg :) Planerar för fullt här för när man ska kunna köra iväg Frilla!! Tiden går... Tänk om man kunde låna bil så vi kunde åkt till helgen... Får drag på våran egen den 24:e. Sen är de väldigt mycket diskussioner här om allt möjligt. Tex folk som fått "saker" gratis som är värt flera tusen! Dom ska sedan ha betalt för liknande tjänster. Säger inte mer. Jaja. Just det. Kolla vad jag fann denna busen göra!!!


Sagogryn

Igår var det nåt som hände i Lennartsfors. Det var Lennartsforsdagen! Det ni. Finns faktiskt en sån dag. Var väl 50-100 pers. Knappt. Iallafall, det jag ville komma till var att jag köpte ett par hemsydda byxor till Sebastian av en tjej där som sålde lite barnkläder. Allt hemsytt. Var supersöta kläder verkligen!! Sagogryn heter hennes märke!


Lekpark

Idag när jag hämtat barnen på dagis så tog vi en tur till två lekparker!


Svar till Christer.

Fick en kommentar från Christer där han undrade varför en häst stod med förtäckta öron i hagen!! Det var säkert en flughuva. För att skydda mot flugor!! Finns i olika modeller. Min ena häst har en sån som är på bilden.


Izabella


Söndag

God morgon. Har varit och hämtat in Frilla från hagen som dom bott i dygnet runt nu sen torsdag tror jag. Ska sätta på henne en ny flughuva och så gosa lite. Hon kom till mig frivilligt idag så hon ville nog följa med en sväng. Idag ska jag ta en snabbis med engis tror jag!! Hoppas det fixar sig med bil tills tisdag. Nån som ska till mysen och har plats över?


V75

Jävligt tråkig V75 dag!! Regn och kallt!! Jag jobbade ju (ovanligt) först till 12.30 sen gick jag upp på travet! Spelade lite men vann inte så himla mycket. Årjängs stora vanns av orecchiettie eller hur han nu stavas! Eller hon.. Inte så insatt. Vet att de är menhammars uppfödning iaf. Jaja de va kul att va där. Mindre kul när johan och alla våra kompisar skulle ut. Utom jag då förstås som alltid får tillbringa helgerna här hemma... Tråkigt. Jaja. Imorn dags för jobb dag 7 av 8! Sen är jag faktiskt ledig en hel dag!!! Sen tror folk att man ska hinna med allt möjligt på den lilla lediga dagen man har då och då. Nej nu ska jag sova. Imorn ska jag och izabella köra häst, sen ska jag som sagt jobba.


Trav

Varit på travet idag!!


Bilder

Kalle är en bra fotograf


Godmorgon

Idag börjar det. Sommartravet kommer till Årjäng. 300 gröna minihästar kommer finnas i stan. Jag ska ha en!! Sitter på jobbet nu och väntar på att kl ska bli 7 så man kan börja jobba. Sen blir det en sväng till travet. Imorn dags för V75!


Förresten

Kommer folk in på min blogg via mobilen om jag skaffar lösenord?


Sommarbilder


Aj

Nån hovslagarkarriär får jag nog aldrig...


Minnen


<3

Du & jag Engis!


Tack

Tack kära läsare för ert stöd :)


lösenord

Kommer skaffa lösenord på min blogg. Dom som vill ha det skickar en kommentar eller sms eller vad som helst. kontaktar mig på nåt sätt.

Det är så mycket skitprat och jag får inte skriva vad jag vill här.

Struken

Det blev ingen start för Frilla. Hon travade så dåligt idag med ny balans (Alu + guld) så det fick bli en strykning. Så nu ska hon flytta! Så snart som möjligt! Kommer sakna min Frilla väldigt mycket, men jag kommer hälsa på, samt ta hem henne igen nån gång.


Måndag

Har varit ute i stallet och skulle byta skor bak på frilla, till nya ridskor. Istället för dom blankslitna gamla. Men så ändra jag mig. Tänker prova barfota runt om imorn. Hon har så långa och bra hovar. Testade ju med skor sist och det gick inte bra. Fin i travet dock. Kommer titta noga i värmningen, är jag inte nöjd med travet så åker bakskorna dit igen. Hoppas kusken värmen i god tid bara så jag hinner. Engsättra är med i listan till momarken nästa tisdag. Men den hästen är så seg för tillfället. Inte spring villig alls. Växtperiod? Värmen? Imorn väntar jag spänt på anmälningslistorna till Åmål och hoppas jag får rida där!! Kan ju meddela att går frilla dåligt imorn så kommer hon flytta härifrån nåt år. Eller några år :) Hon ska få komma på bete å bara ha semester tills jag plockar hem henne igen. 1 eller 2 år. Det märks. Hon kommer ha det bra iallafall och ska slippa tävlandet och tränandet. Men när jag kommer och hämtar hem henne, då är hennes sista dagar i frihet räknade....


Hårt liv

Haha :)


Två turer

Frilla 17 km. Engsättra 10 km. Nöjd så. Förresten. En del folk använder knappast huvudet. Kolla in den snygga parkeringen på crossen/mopeden. Troligen att de går att lirka förbi Engsättra där. Nej vi fick backa och vända. De va den skogsturen det!!!


Just nu

Är ute på tur med frilla. Vi är på väg hem nu. Jag har hoppat av henne och går breve. Hon har sprungit fort borta på en bra väg. Så nu är de slapptur hem :) är en bit att gå! Just när ja skriver så har vi gått 12 km. Är väl 4 kvar hem. Eller 5. Frilla måste ha lite gräs-paus emellanåt förstår ni.


God morgon

Typiskt att jag är trött idag när hela dagen ska gå åt att träna hästarna... Det är det denna dagen är till för. Sen ikväll blir det mys med BÅDA barnen. För nu kommer Izabella hem också! Ska bli kul att höra om hennes semester. Iallafall så sov jag länge idag. Ställde kl på 8 men kom upp 8.30. Har varit i stall 2 och mockat och tagit ut dom... Dom va lite sega dom också. Inte van vid nattliga ridturer haha... Just det, har ni sett oss i tidningen?


Start

Frilla startar på tisdag


Kvällsritt

Haft en helt underbar kväll!! Ensam hemma då Johan och Sebastian är hos Johans pappa. Bella är hos sin pappa... Hur som helst! Slutade jobbet kl 20.30! Fick skjuts hem av min snälla bror. Gick till stallet kl 21.15! Tog ut Engsättra på en ridtur, 5 km typ. På hemvägen såg vi en älg som simmade! Filmade det och den filmen hittar ni i inlägget under detta. Myyyystur var det verkligen! Gud va ja älskar denna hästen!! Speciellt när hon blir överladdad och hoppar på stället!! Sen kl 22.30 så tog jag ut Serena på en lika lång tur. Mys det med! Andra gången hon hade sadel... Gick suveränt! Snällaste och lugnaste hästen på gården. Ville inte gå in sen. Var så underbart ute! Härlig luft... Inte ett dugg trött heller. Detta va bra för psyket kan jag lova. Mitt alltså. Dom ljusa bilderna är Engsättra och dom mörka Serena.


Älg simmar i sjön!

Älgen simmar i sjön, sen rider jag iväg och ser när han kommer upp på land och springer över vägen :)


herregud

Herregud för människor.
"Jag har rätt att säga nej".
Men har vi det??
Alltså jag bli så trött.
 

Gårdagen

Igår var en sån där dag med guldkant! Myspys hela dagen.
 
Började dagen med det vanliga. Frukost och sånt. Sen gick jag, Seb och Johan till stallet och mockade och jag gick lös med lien på brännässlorna!
Sen blev Seb väldigt trött så vi gick hem och gav han lite fisbullar o potatis, sen la han sig för att sova middag!
Jag och Johan gjorde ett gäng äggsmörgåsar som vi vrängde i oss.
 
Sen gav sig Johan ut på en tur med Serena. Nu är vägen såhär hård igen. Mycket skritt och lugnt trav endast.
 
 
 
Medans han gjorde det så mockade jag åt Frilla här hemma. Sen låg jag på gräsmattan en stund. Läste augustiproppen.
 
När Johan kom tillbaka sen så drog vi ner på "byn". Åt mat på Bergstugan. Jag tog en baguette med skagen röra, som smakade mer som ishavsröra! Och jag föredrar skagen kan jag tala om... Johan åt pytt i panna och Sebastian (som ätit lunch redan) fick en kärleksmums!
 
 
Sen åkte vi runt i Lennartsfors lite. Jag övningskörde och det gick skitbra idag! Hihi jag lär mig...
 
Underbart sommarväder och humöret på topp såna här dagar!
 
Efter åkturen med bilen så blev det slapp och bus på gräsmattan...
Johan grävde ner gungställningen så den stå stadigt!
 
Sen när Sebban lagt sig (så passade mamma honom såklart), så tog vi en tur med Blackie och Engsättra.
 
Kvällen avslutades med att vi delade på en stor ostkaka med blåbärssylt, och såg på en film tills vi somande....

Dagen idag

Hejsan! Idag har jag tränat Engsättra 14,8 km med tunga rockarden. Dyngsvett i värmen...
Sen var jag ute me Frilla. Hade väldigt ont om tid i det läget, så det blev fem intervaller med sadel, sen ett dopp i sjön, istället för dusch. För henne då.
Jag själv fick springa in till duschen å skynda mig som bara fan. Sminkade mig, borstade håret och klädde färdigt mig i bilen på väg till jobbet. Kom nån minut för sent tror jag!
Jobbade 14-21. Sen var det hem och ta in hästar.
Frilla o BHM fick sina vaccineringar idag, så nu måste jag in till banan och visa passen. Annars blir det ingen start på tisdag då vaccineringen går ut i dagarna här. Men nu är det ju fixat.
 
Hovslagaren var även här och skodde Engis, BHM och Serena igår. Frilla ska gå barfota i nästa löp så henne väntar jag med.
 
Dom har även slagit hö hos grannen som fick ta, så då har vi det att göra också... Det är inte bara bara att ha häst inte!
Ska även försöka införskaffa flugäcken till mina hästar.
 
Bilder från idag och igår.
 
 

Tisdag

 
 Idag har jag och Charlotte ridit! Jag hade BHM och hon Frilla. Vi började med en klättringstur i skogen.
Sen gick vi hem och gick ut i sjön. Hade sadlar och sånt på så vi kunde inte simma, men en liten simtur fick vi till. Var ju tvungen att testa om Blackie vågade simma, och det gjorde hon. Frilla slängde sig i som vanligt. Charlotte var lite rädd där tror jag. Eftersom frilla verkligen hoppar ner i det djupa.
Sen sprang vi runt lite i vattnet och lekte haha =)
 
Bildbevis kommer här.
 
 
Denna lilla mannen har tillbringat dagen på gräsklipparen =) Går inte få honom därifrån!
 
 
Och förresten.... Har ni sett vad fin min Gustav är :) Saknar honom så!

Hej

Måndag idag! Jobbar 7-16! Eller egentligen började jag lite smått kl 6.25! Fattar inte att jag inte är trött som sover mellan 23 och 05. Sen jobbar hela dan, hem å fixa stall och köra hästar! Nej då, är lika pigg ändå! Bra det!

Idag har ingen blivit tränad. Blev så sent och så vill jag umgås lite med Johan idag, istället för att sitta bakom ett hästarsle hela kvällen och sen sova Johan när jag är klar. Vi kommer ses så lite nu i juli pga allt jobb....

Jobbing

Idag har det varit jobb från 7-14! Sen hem och jobba i stallet 16.30-21. Sebastian var med mig från 16.30-18.30. Hän tittade på när jag red Engsättra i hagen. Och så hjälpte han mig mocka och fixa med övriga saker.
När han lagt sig så tog jag ut Frilla. Värmde 3,7 km sen körde jag 8 intervaller. Snabbaste tempo: 1,41. Genomsnittstempo 1,50.
Jättenöjd. Undrar om hon känts så här fin nån gång förut?? Tänk om hon kunde ge fan i att galoppera i loppen!! Vore kul att se henne felfri.
Engsättra red jag i hagen bara. Lite galopp, lite trav. Försökte hoppa med henne men hon sprang rätt genom hindrena. En gång hoppade hon. Men aldrig mer.

Nu ska jag äta min kvällsmat som består av stuvad spenat, korv och äggröra.

RSS 2.0