Måndag kväll.... =)

Idag blev det en hel del gjort här faktiskt. Mer hade det blivit om inte Sebastians hade varit så sur när vi var ute och bara gnällt i vagnen :)

Men iallafall så var jag och Sebastian hos revisorn imorse och lämnade in en pärm och lite andra papper. Behöver hjälp med en grej som ska skickas till skatteverket... Så han skulle ordna det =)
På väg till revisorn =)


Sen direkt efter det så fortsatte vi vår vandring upp till "stall 2" och mockade och fixade klart allting där.
Sen gick vi hem och åt lunch och sen fortsatte i stallet hemma. Jag körde iväg 9 spånbalar också från transporten och la dom utanför stallet. Dom 8 som är kvar ska upp till andra stallet. Var 18 från början men en har jag använt här nere... Det går mer spån här nere hos grisarna än där uppe. Vet ej varför. Jävla skillnad är det iaf!



Har även hunnit med att dammsuga, göra äppeldricka och en äppelpaj. Diskat och lagat mat.
Tagit in alla hästar utom Donnie :) Johan tog henne..



Försökte ha Sebastian vaken längre idag så kanske han inte vaknar så tidigt på morgonen. Men mitt försök slutade såhär:


Går inte hålla honom vaken längre än till 18.
Här har han t.o.m lagt sig tillrätta, så som han ligger i sängen:



Imorgon vaknar säkert Sebastian tidigt igen. Men det gör inget för imorn har vi massor att göra. Hästar ska tränas, försöka se om vi får upp nån stolpe till nya hagen, mocka 5 boxar, Sebastian ska va på BVC 13.45 sen ska jag jobba 16-21! Så det blir en stressig och jobbig dag.


Lite hästbilder. Den som gissar rätt får en överraskning :)



Nu ska jag gå och smaka på min äppelpaj :)

Vi hörs imorn!!




Måndag

Ännu en dag har passerat. Ännu en tråkig dag ensam hemma. Jag och Sebastian.
Men idag har det faktiskt blivit en hel del gjort här så jag är ganska nöjd. En som inte varit nöjd är Sebastian. Idag har inte mycket varit bra. Vi har varit ute en del och han tröttnade snabbt på att sitta i vagnen och titta på sin mamma som mockat och kört spånbalar och allt vad vi gjort.
Trött som bara den är han på kvällen också. Och den här vintertiden ställer till det. Vanligtvis brukar han bli trött vid 17 och sen lägga sig vid 18. Sen vaknar han vid 06 på morgonen och blörjar sprattla och är skit pigg. Ibland somnar han om. Men detta är nåt han börjat med nu i slutet. Förut sov han längre men nu blir det tidigare och tidigare...
Men nu har vi ju dragit tillbaka klockan och det betyder att kl 16 börjar han klia sig i ögonen och gnälla. Försöker verkligen hålla honom uppe längre än till 18 men idag somnade han i babysittern. Så det fick bli sängen ändå :)
Imorse gjorde han en favorit i repris och vaknade vid 04 och bajsade så jag fick gå upp. Typiskt.

Nu ska jag gå och börja ta in alla hästar, så jag skriver mera sen.

Söndag kväll.

Härligt!
Nu är det mesta klart. Sebastian sover. Vällingvägrarn har jag kallat honom i några dagar nu för han vägrar äta välling. Men idag har han faktiskt ätit det 2 gånger! Han åt 110 ml här på dagen, och nu när jag la honom så gjorde jag 220 ml välling som jag gav honom medans han låg i sängen, och varenda droppe gick ner :) Sen somna han gott.
Nu har jag nyss kommit från stallet. Tagit in Donnie, Frilla och Caspadia. Johan får faktiskt åka upp till dom andra sen när han kommer hem för jag kan inte gå ända dit när Sebastian sover. 

Jag la om Donnies sår igen för bandaget hade kanat ner och satt nere vid kotan.



Kolla in hennes ridskor :) Dom ska bort när hovslagaren kommer =)


Här står hon och äter :)



Nu ska jag diska en liten disk sen ska jag duscha och vänta på Johan. Sitter även på hästnet och letar. Ursäkta mig men det är allt bra mycket dret där! Men även några fina som jag mailat på. Hoppas på bra svar! Skulle helst leasa av Rickard igen men han har nog ingen just nu! Jag väntar tills jag fått ihop 37.000 så köper jag Mini <3

Tråkigt!!!

Idag är en sån här tråkig dag igen. Ensam hemma med Sebastian, vilket betyder att jag inte kan träna någon häst!! Bara sitta inne och glo. Ska ut i stallet och fixa klart sen bara men det går ju snabbt så då har jag inget att göra ändå sen. Kanske kan bära ut några spånbalar...? Regnar gör det också! Men det får bli en pyssel och städdag inomhus idag.
Hästarna får va ute ett tag till. Sen får jag väl ta in dom som har dåliga regntäcken. Kanske slutar regna också, jag vet inte. Dom här hemma ser inte ut att lida iaf för dom är i full fart att jaga varann. Eller det är alltid Frilla som jagar stackars Caspadia. Badar i sjön gör dom också. Så då dör dom nog inte av lite regn =)

Igår kväll när jag skullee lägga mig så hade sebastian sällskap i sängen:

När jag tog bort katten så vaknade han och började gråta stackarn. Katten var väl varm och go tyckte han.
Men jag tycker inte om att den katten ligger där så jag får nog börja stänga dörren till sovrummet. Men det hörs så dåligt då om han vaknar när vi sitter nere med tv:n på och så...
Rätt söta var dom ju iallafall :)

Vill så gärna ut och träna Frilla idag. Har fått dille på RunKeeper också. Tycker det är så häftigt att se vart man har varit och hur långt! Längtar tills nästa gång jag ska köra henne för då ska jag upp i Dudderud. Ska bli kul att se hur långt det blir. Känns som en bit för det tar ett tag!


Vill även passa på att gratulera veterinär Daniel Schützer till segern med sin egen City Of Peace på Bjerke! Kanonlopp!
Och igår blev det seger för Cyroline som ägs/tränas/uppfödd av Olle Nilsson! Men körd av Dagfinn! Grattis till er också!
Båda dessa hästar är duktiga 3 åringar!


Morgon

God morgon. Inatt ställde ju klockan om sig. Och sebastian började kl 03.24 och härja. Då hade han bajsat så jag fick gå upp och byta på honom och då blev han jättepigg. Somnade inte om fören efter 5 nångång och då sov han till 07.17. Då gick vi upp. Johan fodrade här hemma och jag gick upp till den andra och tog ut och mockade där så allt är klart. Sen gick jag hem igen och tog ut frilla och caspadia och så tog vi ut donnie i ljuset så jag kunde lägga om såret och ge henne spruta med antibiotika. Mycket snällare än frilla när hon fick sprutor för när man satt nålen på henne så skakade hon på huvudet och halsen så man knappt fick dit sprutan och kunde spruta in...


Snabb presentation

Tänkte göra en snabb presentation av hästarna som bor hos oss!


G.G.Frilla
6 år
Kallblodstravare
Starthäst i träning
Ägare: Jag






Linde Ricka
4 år
Kallblodstravare
Min leasinghäst
I träning men ska åka hem snart




Donellie V.M.
2 år
Varmblodstravare
I träning
Ägare: Johan





Black Hot Mama
6 år
Varmblodstravare
I träning, men ej så seriös
Ägare: Min mamma och min dotter


Caspadia Lill
10 år
Varmblodstravare
Fölsto
Dräktig
Ägare: Jag och mamma





Det är dom som vi har nu :)


Video

Här är Donnie lite groggy efter lugnande medel :)


DAGEN I BILDER

Här har vi köpt lite stolpar till nya hagen och lite nytt spån....



Här är Donellie innan hennes försök till bergsklättring:


Caspadia


Frilla


Sebastian


Sover middag



Sårskada

Idag vid 12.45 tiden när jag gick ut på trappen utanför huset så stod Donnie där och käka gräs. Hur fan kom hon ut tänkte jag och tittade upp mot hennes hage. Den var stängd. Gick och hämtade lite kraftfoder och lockade till mig hästen och tog in henne i sin box. Såg att hon hade ett sår på knät! Men Sebastian låg själv inne i sin säng så jag skyndade mig in igen och tog med honom ut.
Gick och kollade hagen. Där låg trådarna nere i ett hörn. Och i det hörnet går en bergskant och där i såg jag massa spår och halkmärken så där hade hon tydligen sprungit upp och halkat.
Hörde även att grannarna höll på å sågade med motorsåg och dom har huset precis på andra sidan berget. Var väldigt upptrampat i hagen så jag antar att hon blivit rädd och sprungit runt och försökt ta sig ut där i hörnet vid berget. Rivit tråden och klättrat upp längs kanten och halkat ner på andra sidan staketet.

Jag tog ut hästen i ljuset och tittade på såret. Var väldigt smutsigt så jag hällde vatten över och fick fram detta:


Tog in henne i boxen igen och gick in och ringde Johan. Sen skickade jag sms till en veterinär och skickade bild på såret och hon trodde det måste sys men hon kunde inte komma själv.
Så jag ringde hit en annan veterinär som också var ledig egentligen men han kom ändå!
Han trodde inte det gick att sys så han gav henne lugnande och klippte bort den fliken som hängde ner. Det var massa skit under fliken och inne i så det var lättare att få bort allt detta efter han hade klippt bort. Blödde ju såklart mycket när han klippte. Hon fick även stelkrampsspruta. Och så ska vi ge henne antibiotika i 6 dagar. En spruta i halsen varje dag. Antar att jag får göra detta för Johan vill nog inte det :)

Så här såg hon ut när han gett lugnande och rakat bort päls och tvättat:

Kolla in bakbenet :) Hon stod och vinglade med rumpan hela tiden :) Blev lite full tror jag!

Här är det färdigklippt:


Nu är såret omlagt med steril kompress och en engångslinda. Hoppas det läker fort och att det inte blir massa komplikationer. Men nu har hon ju antibiotika så det borde väl gå bra. Hoppas det!

Kväll

Jag älskar kvällarna. Lugnt och skönt och man kan slappna av... Allt är klart nu. Alla hästar inne. Sebastian sover. Nu ska jag bara ta en dusch sen en pizzabit från igår.

Hörs sen, då ska jag skriva lite mer om veterinärbesöket. Och för en gångs j-a skull så var det inte Frilla som hade besök av veterinär.

Inte som planerat

Ja idag blev det inte som tänkt. 3-4 hästar skulle egentligen tränat men det blev ingen. Istället hade vi en veterinär här. Så nu har vi nyss blivit klara och nu börjar det bli mörkt och det finns ingen lust att träna någon. Inte när det blev såhär.

God morgon

God morgon :) Alla hästar är ute, Johan jobbar, sebastian sover. Han vaknar vid 6 nu för tiden och då brukar han sova igen sen några timmar på förmiddan. Vid den här tiden. Så nu är det dags för mig att äta frukost. Päronyoghurt med banan och russin ;)


Kvällen

Så var det kvällen. 5 hästar intagna ifrån 3 olika hagar. 2 olika stall också. 5 täcken avtagna och upphängda.
Frilla har fått massage.
Sebastian badad och matad och nattad.
Charlotte var här en sväng och hälsade på.
Jag har gjort en pizza som var färdig tills Johan kom hem.


Nu myser vi med godis och dricka och ser på tv... =)



Min dag i bilder

Izabella myser med sin bror innan hon ska åka till Sthlm med mormor och morfar.
Lugn och ro till oss med andra ord =)



Sebastians humör innan läggdags har som vanligt varit detta:



Glad ena stunden och arg nästa =) Som varje kväll =)

Och mamman har sett ut på detta viset idag. Osminkad och allt som vanligt =)


Fredag!!!

Hej hej hej....

Idag har vi fått hit våran säng. Slipper vi sova på madrass :P

Johan har kört Donnie idag, hon verkar jättesnäll. Jag själv har inte gjort så mycket idag. Avmaskat hästar bara. Gosat med Frilla imorse.

Nu ska jag snart gå till stallet här hemma och ta in samt massera frilla lite med den där apparaten ;)
Hästarna i andra stallet har jag nyss tagit in. Vita mjukisbrallor hade jag på mig. Dom var nytvättade. Glömde byta innan jag åkte upp dit. Så nu är dom inte vita längre. Trött på denna leran nu utanför stallet och i hagarna.

Men nu ska jag och Johan snart sätta upp den nya hagen. Då kanske det torkar lite i dom andra hagarna...
Vi bor i huset längst upp i bilden. Här har jag ringat in var vi ska bygga hage.




Nej, stallet kallar. Så man blir klar nån gång och kan börja med pizzan jag ska göra...

Izabella

Alla älskar iPhone:)



Här har Bella pyntat gardinerna. I samtliga rum på nedervåningen.


Sebastians tand

Här kommer en bild där Sebastian visar sin lilla tand som håller på att komma :)




Och en till bild på godingen min =) Fast denna är från i tisdags när vi var ute på tur.



mera bilder

här är lite mer bilder från idag. bilder går alltid hem... =)

Donnie


Frillan



Frilla hälsar på Donnie


En nyvaken mysig pojk som sovit i vagnen



Samma pojk några timmar senare. Nyss slutat grina :)

Hemma....

Usch vilken dag.

Klockan ringde 7 som vanligt men vi blev väckta 6.30 av Sebastian så då va vi redan vakna.
Jag ansvarade för att barnen fick sin mat, och Johan och mamma tog ut hästar.
Sen åt vi lite och så gick vi ut allihopa. Johan selade på och körde sin nya häst. Jättelugn och snäll, kan inte tro att hon nyss är inkörd och inte haft vagn så många gånger.
Rätt kul då att vi har en 6 åring som körs med check och slagrem hemma och är körd massvis med gånger och så kommer en tvååring och körs utan slagrem och allting. Kan ju undra va som finns i huvudet på 6åringen egentligen....



Sen gick vi in och fixade så Sebastian fick mat och så åt vi själva.


Jag drog ut med Frilla (som ni ser i inlägget under) och red.


Sen när jag kom hem var det stress för vi skulle iväg till Årjäng. Tog med transporten in. Johan jobbade 16-19.15 och under tiden så tvättade jag 4 maskiner tror jag, samt packade lite och bärde ut massa saker i transporten. Tog hand om en grinig Sebastian. När Johan kom hem så bar vi ut skötbordet, Sebastians säng och våran säng.
Åkte och hämtade stolpar vi beställt, tankade, handlade på ica, sen äntligen kunde vi åka hem.

Så nu har vi nyss kommit hem. Transporten är full i grejer som vi ska ta ut imorn. Tvätten har jag hängt på tork i hela huset för allt hann inte torka. Sebastian sover... Izabella med...


Nu kanske man kan få lite lugn och ro för imorn är det stress och tjafs igen.


Ridning

Idag har jag ridit Frilla  7,91 km.
Red en runda i skogen på en stig man kan trava på hela tiden nästan, samt på vägen. Ganska högt tempo i slutet för att hon skulle få göra av med lite energi. Idag var hon riktigt snäll. Men då hade jag annat bett och stegtyglar och massa bomull i öra på henne :P




Älskar runkeeper :) Har den alltid på nu för tiden när jag tränar! Kul att se :)

Lite bilder från idag

Här kommer lite bilder från dagen :)


Izabella hälsar på Donnie


Sebastian sov i vagnen :)


Jag var och mätte omkrets här. Vi ska bygga en hage.


Och så en bild på hästen som inte alls var rolig idag.


Här är Donnie


Snabbis Ridtur

Idag fick jag komma ut på en liten ridtur i skogen. Inte så lång, men väldigt jobbig. Frilla var överladdad och kunde inte gå normalt och inte bete sig normalt heller. När vi nästan va hemma skulle jag släppa på henne i trav uppför en backa. Slutade med skengalopp upp så jag fick styra ut i skogen för att få stopp. Vanligt bett och vanliga tyglar ska jag aldrig mer ha iaf! Hon gick som på nålar hela turen och var väldigt pigg. Ser ut som hon behöver en tur på banan och springa av sig lite energi! Johan har ju svårt att köra henne också nu för hon är så himla jobbig.

3,55 kilometer blev det i skogen.


tråkigt

Alltid när Johan jobbar så är det så tråkigt. Det är bara för att man inte kan göra så mycket när man har barnen. Jag kan ju inte gå ut och rida tex som jag väntar på nu. Får väl rida ikväll när det är mörkt. Johan kommer ju inte fören 19.30.
Men jag har iaf fått tillbaka skon på Frilla idag. Sebastian sov ute i vagnen och Izabella var med. Klippt Frilla lite också på benen och huvudet och så.

Donnie går ensam i en hage nu och gnäggar så fort man kommer ut. Frilla är väldigt nyfiken. Hon står i en annan hage och spanar och om Donnie gnäggar då blir Frilla helt galen och springer runt och hoppar och leker :) Caspadia bryr sig inte så mycket, hon gnäggar tillbaka bara men hon får inte dampryck som Frilla.


Nu ska jag dammsuga :(

Donellie V.M.

Idag tog vi ju turen till Borås. Johan skulle titta på en häst där som han tänkte köpa.
 Det var jag, Johan och Sebastian som åkte.



När vi kom fram så frågade Johan tjejen som var där (Sofia) om hon kunde köra hästen så vi fick se.
Det gör hon här:



Johan tyckte om hästen, som var väldigt snäll. Detta var 6:e gången hon blev körd.
Så det blev en affär, Johan köpte hästen.




Hästen är ett sto född 2009. Hon heter Donellie V.M. men kallas för Donnie. Hon är efter Mr Drew.

Hon var jättesnäll på vägen hem...




Här står hon hemma i sin box i Trane:





Välkommen till oss Donnie :)


Framme

Är nu framme utanför borås. Har snart gjort det vi ska. :) plus att vi har tävlat med får


Just nu


På väg

Nu är vi på väg då. Nån som kan lista ut vad vi ska göra? Jag kommer uppdatera bloggen under resan.


Borås

Mogondagens resa


tråkig dag

Idag har varit en sån här riktigt tråkig dag! Johan jobbar hela dagen så jag är ensam med barnen och sjuk. Så jag orkar inte göra allt som behövs. Men jag har iaf släppt ut hästar och mockat i stallet här hemma och städat ur transporten så den är klar tills imorn. Har även smörjt tävlingsselen!
Men jag är inte frisk nog att träna häst ännu.
Förresten imorse när jag skulle släppa ut så fick jag stå och dra av en baksko på frilla. Den satt löst. Så nu måste jag sätta tillbaka den nån dag också. Samt försöka ordna en tur till Nössemark för skoing och provkörning av Frilla.

Barnen har varit ganska snälla idag och lekt en hel del med varandra :)

Nu ska sebastian få äta gröt sen ska vi invänta Johan. Ikväll ska vi åka hem till Årjäng. Detta för att underlätta resan imorn och dagislämning tidigt.


Imorn styr vi bilen och hästtransporten till...... BORÅS!


Kvällen

Rizla sover sött....



Rizla vaknat och är inte lika glad...






Min hosta har blivit värre nu på kvällen. Kanske inte var bra att va ute idag? Vet inte jag....

Izabella har kommit hem nu. Vi satt och grejade med min iphone på kvällen. Mjölkade kossan och pratade med Talking Ben :)
Sebastian var vansinnig när Johan gjorde iordning honom för kvällen och han fick honom inte att bli tyst i sängen så jag fick komma och ta hand om honom och amma honom tills han lugnat sig och sen lägga honom. Då gick det bra =)


Frilla

Frilla va ute med Johan igår på en runda på 6,84 km. Han orkar inte köra henne så långt för hon är så het =)


Promenad

Idag så tog jag och Johan oss en promenad med barnvagnen upp till andra stallet och mockade och gjorde klart där. Hade inte tänkt dit idag egentligen men känner mig bättre och vi hade inget annat för oss så vi tog en liten promenad på 1,23 km.




Innan jag gick så var jag inne i hagen och tog en bild på Caspadia.


Frilla gömde sig bakom ett träd så henne fick jag ingen bild på.

Dom andra hästarna i andra stallet fick jag bara denna bilden på. Dom är där nånstans.

Linde Ricka

Kan berätta en förändring som kommer att ske iallafall.

Det är att vi tyvärr måste säga hejdå till Linde Ricka och önska henne lycka till hemma i Vintrosa.
Kommer bli tomt utan våran lilla Ricka och Izabella kommer nog inte bli glad.
Men jag vill inte ha en häst som inte ens är i närheten av att klara ett kval.
Och jag kan inte behålla henne för att hon är snäll heller.

Så tyvärr.....



SÖNDAG

Hejsan.

Igår kände jag mig redan bättre av dom nya medicinerna. Hoastade mest på kvällen, men inatt fick jag sova. Inte imorse men det berodde inte på hostan utan på en unge som vägrar sova på morgonen :) Men Johan gick upp med honom så jag fick sova tills 7.20 sen var det dags att ta ut två hästar. Mamma tog dom andra två i andra stallet.

Idag känns det också rätt bra. Jag hostar mest bara när jag är ute eller när jag gör nånting så jag blir andfådd.
Men märker en stor skillnad.


Nu är Johan ute och tömmer en box och ska göra i ordning den :)

Sebastian leker i sitt gym och vandaliserar låter det som.
Izabella är hos farmor i helgen eftersom hon har pappahelg. Men hennes pappa är ju inte hemma (långsemester)så hon får komma till farmor istället.

Här är mina försök till att bli frisk. Det enda som hjälpte var Doxycyklin




Förresten har jag visat mitt nya huvudlagsunderlägg jag köpte för att Ricka skulle bli fin?

Nu kommer ju inte hon använda det nåt mer då. Men det finns andra hästar...


Två bilder från imorse :)





Håller på att hända massa nytt här på hästfronten.... Men jag vet inte om jag ska berätta än :) Får bli en överraskning!


Lek =)

Roligt att leka :)


Vårdcentralen idag!

Inatt fick jag inte sova nånting. Somnade nog till nån kvart på morgonen efter att sebastian vaknat. Men jag har varit uppe inatt eller legat och hostat och hostat...
Så imorse ringde jag till vårdcentralen igen och fick en ny tid.

Var inne och tog snabbsänkan innan tiden hos doktorn så det skulle va färdigt. Och jag sa till hon som tog provet att jag kände mig ju mycket sämre idag än i måndags när jag var här.

Och mycket riktigt. Värdet hade stigit från 113 till 133 sen i måndags, trots Kåvepenin.

Så nu blev jag nästan inlagd på sjukhus. Men vi skulle prova utan, men jag skulle vila hemma och inte anstränga mig för så fort jag gör nåt blir jag andfådd och hostar.

Fick antibiotika nu istället för den där värdelösa Kåvepeninen. Fick även tag på nån hosttablett som inte skulle vara farlig vid amning.




Sen hade vi en trogen följeslagare med oss :)


Sebastian

Har tagit några väldigt söta bilder på Sebastian =)


Izabella

Idag så satt izabella i lekrummet med ryggen mot oss och tittade i en bok. ovanligt tyst och vände aldrig blad. så jag gick dit och tittade vad hon läste.
Detta såg jag:


Syns lite dåligt men det är en bild som visar hur man handmjölkar ur ett bröst =) Boken var en sån om bebisar som man får när man ska ha barn :)

Sjukstugan

Fortfarande sjuk här då. Konstigt. Har käkat penicillin nu sen måndags och inte nån skillnad. Men idag har jag iaf fått tag i hostmedicin men alla går ju över i modersmjölk och ska inte användas under amning. Iaf alla mamma tittade på när hon skulle köpa åt mig. Fick ingen av läkaren heller... Men nu skiter jag i detta för jag hostar ihjäl mig så nu får det gå över i bröstmjölken då. Jag ammar inte så himla mycket längre och han lär väl inte dö. Kanske hosta lite mindre själv =)

Idag fick jag vila iaf med sebastian 2-3 timmar på fm. Var skönt. Izabella lekte själv och så vilade hon med. Johan var ute... Så det var ganska lugn och ro. Izabella reder sig alltid själv man behöver aldrig passa eller nåt. Men stöka ner är hon bra på!!



Frillas träning idag





Som ni ser har hon skrittat runt på åkern 5 varv. Närbild på åkern här.




Och naturligtvis var det Johan som körde idag. Jag har knappt varit ute idag.

Fortfarande sjuk....

Kan inte påstå att jag blivit bättre. Känns nästan som sämre. Men vissa förstår inte det utan man måste hålla på med massa saker och knappt få hjälp =) Tex springa ute och mocka boxar och ta ut och in hästar, stå och laga mat, ta hand om barnen själv! Inte konstigt man aldrig blir frisk.... =(
Vore rätt skönt att bli inlagd på sjukhus, det är nog enda sättet att bli frisk!

Johan tog ju faktiskt in två hästar idag. det var första gången. annars har jag fått tagit in 4 hästar i två olika stall varje kväll. och ut med två på morgon kl 7.
och när jag är ute blir jag så andfådd och hostar.

Idag har det bara varit jag och sebastian hemma under dagen. han har sovit en timme under dagen och resterande vakna timmar har han gnällt och hostat ibland! Ingen feber dock.

Så inte mycket vila inte.


Men nu ska jag lägga mig. Se om man får sova nån timme eller om man ska hosta hela natten som vanligt...

Kvalet med Linde Ricka

Idag försökte Ricka kvala.

Resultatet talar för sig själv:





Allltså EJ GODKÄND!

Och vilken tid dessutom. För er som inte vet så ska hon gå 42,0. Nu var banan 1 sekund tung så då kunde hon gått 43,0. Och det har hon ju gjort i våras! Jaja man blir lite trött på henne ibland.

Ännu tröttare blir man när hon totalvägrar gå in i boxen så vi fick ta repen vi använder i lastningen och dra in henne i boxen.











Lunginflammation

Igår var jag ju på vårdcentralen i Årjäng. Fick reda på att jag har kraftig lunginflammation. Så nu blir det penicillin 3 gånger om dagen i en vecka. Börjar jag inte bli bättre efter några dagar ska jag tillbaka och få starkare penicillin, för snabbsänkan visade väldigt högt värde...

Så nu måste jag ta det lugnt och inte vara ute och springa och hålla på med hästar.

Detta bröts ju redan idag då vi var på kval men vi hade ju liksom inget val. Eller egentligen hade det kvittat. Mer om detta i nästa inlägg.

Så Frilla får vila tills jag är frisk. Om ingen annan vill träna henne åt mig under tiden då.


Så nu har jag och Johan varsin penicillin kur. Den ena för halsfluss och den andra för lunginflammation.

Det värsta är den här j-a hostan. Den håller mig vaken nästan hela nätterna. Jag ligger bara och längtar tills morgonen så man kan gå upp och slippa försöka sova...



Dagen idag

Tempen imorse visade 37,1 så det blev ut och fixade med lite hö, hästträning, samt lite annat pyssel. Jag själv orkade inte göra så himla mkt för min hosta sätter igång så fort jag rör mig.
Och Sebastian har gnällt precis hela dagen och han somnade  i tio minuter en gång och i 20 minuter en annan gång. Så det var riktigt skönt när min plutt somnat och även för honom tror jag! Han fick en alvedon i rompa innan han somna :)

Izabella har ridit lite idag iallafall! Några varv på stallbacken. Och jag tog mig en lite tur på 4,4 kilometer senare. Ganska lugn.
Johan var ute med Blackie. 8,4 kilometer. Blev på med checken idag. För mycket friheter tyckte hon när hon slapp den. Så för att kunna kontrollera hästen bättre så åkte den tillbaka.

Bilder från idag!






Nu på kvällen är det lite värre här känner jag... Tempen visade nyss 39,6. Blir högre och högre varje kväll så imorn blir det in till vårdcentralen....

Blackie

Johan körde Blackie idag med en tung rockard...

5,8 kilometer
43:44 minuter






Frillas ridtur

Var ute och red en sväng på Frilla idag. Tänkte rida över bron och upp i Dudderud. Men forsen var på under bron så hon vågade inte gå över så det fick bli en skogsrunda istället.

7,34 km
48:30 minuter

I kartan här nedanför står det i miles men i min telefon står det i kilometer... Vet inte om man kan ändra eller nåt?


Lördag

Nu är jag ensam hemma. Dom andra har åkt till årjäng för ärenden.

Jag ska försöka hinna mocka, rida Linde Ricka och köra Frilla under tiden.

När Johan är tillbaka så ska Blackie ut på tur också. Idag testar vi att ta bort checken. Slagremmen får nog sitta kvar livet ut :) Går inte att lita på henne. När jag tränade henne tog jag bort slagremmen efter att hon skött sig i månader. Och då fick jag fan :) Två ursparkningar. Andra gången satt dock slagremmen där men när hästen springer mellan två bilar och stallväggen och vagnen flyger uppepå bilarna, då är det inte lätt att sitta kvar!


Pappa  ringde idag och frågade om jag ville åka med till farmor i november :) ska bli roligt! Hon har inte sett Sebastian än =)



...

Usch, så här såg det ut kl 7.30 imorse. Några grader kallt =)


Var inte trevligt när man är sjuk! Både jag och Johan har blivit sjuka. Feber och hosta och ont i huvudena :)
Johan var på vårdcentralen idag och fick reda på att han har halsfluss så han ska gå på penicillin nu. Jag har inte varit på vårdcentralen än men misstönker att jag säkert har samma...

Snabbjobbet

Felfritt och fin i travet!! Inte så himla snabb men hon är ju lat när hon springer ensam...


RunKeeper

Har hittat en frän app :) Run keeper...

Så den satte jag på imorse när jag gick mellan stallena. 500 meter är det mellan dom. Så här såg det ut :)







Fredag

Dagens planer: -Utsläpp samt mockning -Matning av barn -Åka in till banan och köra fort med Ricka -Åka hem med hästen -Träna Frilla -Johan åker och jobbar

uuuuuusch.....

Sjuk idag!! Mår inte bra alls, fryser som f*an!! Feber börjar jag få för den har stigit och stigit. Från 36,5 till 37,9. Jaja.... Här har man inte tid att va sjuk inte. Idag gick jag ju upp 5... Trodde ärligt att jag skulle dö... Kl 5.42 åkte vi till Årjäng, jag gick av hemma och fixade iordning mig samt hämtade arbetskläderna... Sen jobbade jag 7-12.15. Var och handlade direkt efter. När vi kom hem gjorde jag en pizza som vi alla åt. Sen var det dags för hästträningen. Blackie ut först. Fixade klart det mesta i stallet under tiden. Sen när hon va tillbaka och Johan tog ut Ricka va jag tvungen att gå hem och passa Izabella för mamma kunde inte va barnvakt längre. Izabella såg på en film så jag satt på trappen ute och tittade när Ricka sprang förbi några gånger. Sebastian sov i vagnen. Sen hem och åka till affären pga godissug. Läggdags av barnen. In med alla 4 hästar. Så nu ska jag bara sitta här och va sjuk ifred och inte göra nånting mer! (Fick nämligen höra idag att jag aldrig gör nånting) Och dagen imorn lär inte bli bättre... ännu mer att göra! Mer om det imorn! Bilder kommer strax ----------------------------------------- Kan inte lägga in bilder på bloggen? nån med samma problem?

God morgon

Usch idag ringde klockan
5. Ska åka till jobbet snart. Börjar 7 egentligen men åker med en som börjar halv 7... Så blir tidigt idag.


Bilder från idag

På färjan på väg till Nössemark



iPhone

Denna fick jag av min älskade pojkvän :) Kom med posten idag!!



Så nu är alla mina nr borta. Men jag har fortfarande samma nr. Men ni kan ju skicka ett sms med ert namn i så ska jag spara :)

hemma

Hej.:)

Hemma från Nössemark nu. Fixat skorna fram på linde ricka så nu hoppas vi dom sitter. sebastian har sovit hela tiden i bilen men han verkar ändå trött så han ska snart få gröt och sova :)

Och jag ska greja med en annan sak som johan köpt åt mig. han har köpt en te sig själv också...

:D

Träningen

Nu har jag nästan nyss kpommit in från träningen med Frilla.  Körde 5 varv på åkern idag. Hon är ju inte direkt rolig att köra när hon drar så och man bara sitter och har ont i händerna :) Ibland går det riktigt bra men ibland är hon helt omöjlig. Idag var hon sådär.

Men otroligt go och mysig ändå som vanligt, min lilla kallis =)


Onsdag

God morgon.

Inatt sov Sebastian nästan hela natten utan mat. Han vakna på morgonkvisten och blev ammad, sen la jag honom i sin säng igen och strax efter ringde klockan 6.30. Jag gick upp 6.45 och började med stallena.
Var tillbaka hemma kl 7.25, då satt Johan och matade Sebastian med gröt :) Blev lite kaffe och sen åkte Johan till jobbet.


Nu ligger Sebastian i sitt gym och jag dricker mitt kaffe än. Lite seg så på morgonen. Börjar även bli förkyld :/

Ska snart gå ut i stallet och mocka och sen ska jag köra Frilla. Sen ska vi till Nössemark med Ricka....


Video - Blackie

Här är två filmer på Blackie... Filmade i fredags tror jag.





Bilder

Jag och Sebastian i lägenheten i Årjäng


Jag och Sebastian idag utanför stallet :)


Johan och Blackie


Mina kort jag tog idag för att beställa nytt leg.


Sebastian va hos sin faster i helgen och fick med sig lite nya saker hem som hon shoppat =)


Varningsskylten vi sätter upp när Blackie tränar! Nu är hon ju ingen unghäst men skit samma :)




Izabella är fortfarande med sin pappa men jag tror hon kommer hem imorn :)

Kval???

Hejsan.

Nu har vi fått bredbandet! Imorn kommer det nog nåt annat kul.... =)

Så nu när vi har snabbt internet här (jämfört med det mobila) så kommer bloggen uppdateras dagligen! Skönt!

Idag har vi städat här och flyttat lite saker här i huset...

Johan har kört Blackie till åkern och sen tre varv på den. Var en genomsvettig häst som snubblade in på stallbacken efteråt. Hon skötte sig som en vanlig häst :) Bilder från dagen kommer senare.

Igår var jag ute och red Frilla! Nöjd fortfarande...

NU ska jag gå till stallet och ta in Frilla och Caspadia. Dom andra hästarna är mamma hos nu!

Imorn ska vi åka till Nössemark för att sko Ricka fram. Blev inte nöjd med hennes skoing förra veckan så nu får en annan sko henne!! Har missat massa träning nu pga detta. Samt att vi missade sista provloppet pga att hon var halt pga Blackie. Så man ska ju inte förvänta sig att hon klarar ett kval. Men vi försöker ändå! Nu är det dags!!
Anmälan går ut imorn. Johan kör. Sista travdagen i Årjäng nu så vi gör ett försök annars måste vi åka iväg nån annan stans för att kvala bara.

Lycka till Ricka & Johan!

Söndag

Hejsan.

Nu har jag rast. Jobbar 12.30-20.30 idag! Fick även torsdag 7-13. Skönt med lite jobb men inte för mycket!

När jag kommer hem ska jag mysa med min Sebastian som varit borta hos sin snälla faster!
Izabella blir nog borta längre tror jag för hennes pappa ville ha henne tills onsdag!

På onsdag ska vi nog åka och sko Linde Ricka. Blev inte nöjd med henne och hon har ju tappat skor 2 gånger nu på 1 vecka. Så jag åker till han som skodde frilla för det är han jag är nöjdast med.

Ikväll drar vi ut till L-fors. Vi bor ju typ där nu. Har beställt bredband dit och allting. Men just nu har vi inget internet alls för det mobila funkar inte där. Så ni vet varför jag skriver så sällan.

Har beställt 2 st Stallboken 2012. En till mig och en till Johan. Bra att ha och skriva i allt som har med hästarna att göra. Det är ju en kalender. Och jag skriver ju alltid upp när hästarna tränas och hur. Har jag gjort hela tiden jag haft travare tror jag! Väldigt bra faktiskt.
Bra man kan gå tillbaka och se hur hästarna tränades typ när dom gick bra eller så. Och så skrivs ju såklart allting annat upp också när dom skoddes och sånt. Så man slipper sitta och fundera.



Nu är min rast slut!

Lite allmänt...

Va med mamma i Karlstad i torsdags och då va vi på Hööks. Mamma köpte ett vintertäcke till Blackie och det här:


Reflexer, skydd till dragkulan på min bil och ett transportgrimskaft.



Sebastian har det bra och är nöjd och glad för det mesta.


Izabella är lite grinigare än Sebastian men får hon göra som hon vill så är hon också nöjd. Men hemma hos oss så får hon inte det :) Så hon kan bli sur ibland men så är det :)
Hon är med sin pappa nu i helgen!



Sebastian och Izabella

Black Hot Mama (BHM)

Blackie är väl den man får va mest nöjd med för tillfället. 3 gånger i rad nu utan krångel. Hon har betett sig som en vanlig vuxen travhäst och tränat här nu i torsdags och fredags. Inte så många kilometer hon tränar åt gången men gud så svettig. Johans kommentar när jag sa nåt om å köra häst: Jag har redan suttit bakom en häst idag i en kilometer.

Blackie har ju ingen kondis typ och nästan inga muskler. Men hon går ute mestadels fortfarande så hon rör sig ju naturligt om man säger så.

Men hon ska få till våren på sig och se om hon kan bli en travhäst eller inte.


Bilder från Johan och Blackies träning i torsdags och fredags!


Linde Ricka

Haft lite otur nu med Ricka på slutet.
Provlopp - struken pga halt.
Sen när hon inte va halt längre så fastna hennes sko i åkern, jag och Frilla hittade den senare.
Sen när jag fått på skon så trampa hon av den idag när jag red. Och nu skiter jag i att sätta på den igen och ber nån som verkligen är bra på att sko om hjälp. Han som skodde sist ville inte sätta på 1:or trots att jag sa att hon gått bäst med dom och att hon bara trampar av sig 2:or. Men han satte på tvåorna ändå för han våga inte verka ner mer. Så nu är det som det är.

Och inte bara det. Idag när jag ledde henne hem efter hon tappat skon så fick hon fnatt och slet sig och sprang hem före mig så magareta trodde jag ramlat av när hästen kom springande hem utan mig och med tygeln runt ena benet!

Så nu är jag bara irriterad och vet inte vad jag ska göra riktigt.



G.G.Frilla - uppdatering

Frilla körde jag ju i söndags tror jag! Bild från det:



Sen var vi ute på en väldigt rolig och fartfylld ridtur igår! Inga bilder från det :) Bara i min mobil! Nöjd med henne iallafall!

På fritiden roar hon sig i sjön med Caspadia :)


Onsdag kväll

Då var bilen  lagad och klar! Känns skönt. Behöver inte besiktiga om nu heller... :)

Ikväll bär det iväg "hem" till L-fors. Imorgon ska Ricka få sig en tur för att kolla läget med benet, Frilla ska få sig en tur också! Sen får vi se om vi hinner köra Blackie.

Känns som att allting börjar bli lite bättre nu med hästlivet och så... Förändringar kommer att ske, men dom skriver vi om när dom har hänt. Har varit med om förut att folk har satt käppar i hjulen för oss så denna gången får folk vänta :)


Fortsättning följer.....


Onsdag 5 oktober

Hejsan.

Idag är en jobbig dag, Izabella är ledig från dagis. Och det brukar vara jobbigt :) Haha.


Idag ska jag jobba 16-21. Mamma kommer hit och är barnvakt tills Johan slutar.
Sen åker vi till L-fors och laddar för en torsdag med hästträning m.m.


Har inte så mkt att skriva direkt....
Är lite besviken på han som skulle kolla på Blackie för han kommer aldrig. Och nu har han inte hört av sig heller. Han verkade ju intresserad och vi har pratat flera gånger i telefon....


Topplistor

Lite intressanta topplistor ifrån Årjäng 2010!


Segerriksate kallblod:


Fränt att Frilla har bäst platsprocent :) Det var tider det...


Segerrikaste kallblodstränare (alla licenstyper)



Och så det bästa :)

Årjängs segerrikaste kvinnliga kallblodstränare år 2010!


Kolla in segerprocenterna :) Jag och Ullis hade ett bra år!

Irriterad

Irriterad på att bo i hus med gemensam tvättstuga. Man bokar en ledig tid. Får två maskiner, ett torkskåp och torkrummet. Då förväntar man sig även att kunna utnyttja dessa till sin tvätt! Eller hur?

Idag har jag fått plocka ur kläder som inte är mina ur en maskin och ett torkskåp. Det var ingen som hade glömt dom där utan hon hängde in dom efter att jag varit där och hängt min tvätt från första maskinen i toskrummet. Maskin två var ej klar så jag gick hem. Då hade kärringen satt igång en av mina maskiner och hängt sin tvätt i torkskåpet. Jag ryckte ut alla hennes kläder och hängde upp mitt eget.

När jag kommer ner nästa gång och ska hämta upp kläderna, ja då har kärring j-l plockat ur mina kläder ur torkskåpet och hängt upp sina egna där IGEN! "Jag tog ur ditt för mitt var inte torrt"


Så jävla trött på detta. Så om ni undrar vem som satt upp den arga lappen så är det JAG!

Varenda jävla gång är det så. Och det värsta är att det är samma person varje gång för hon verkar bo i tvättstugan. Hon är alltid där och hon använder alla maskiner och allting. Verkar inte bry sig ett skit om dom som bokar tider utan hon använder deras grejer också!


Ska bli såååå skönt att slippa detta.

Tisdag 4 oktober

Igår var ju min bil inne på lagning. Fick några fel på besiktningen:

Bromsslang skadad, skyltbelysning, abs, samt däck v.f för dåligt.

Så igår bytte dom alla 4 däck och fixade allt annat förutom abs givaren som ska bytas på onsdag.

Sen är den fixad och klar och jag är några tusen fattigare =)



Nu har vi precis kommit hem efter att ha gjort några ärenden. Skulle hämta Sebastians album han fick i doppresent. Har haft det på gravering. 3-4 veckor sedan är det som jag lämnade in det. Hon sa att det skulle ta 2 veckor. Igår var jag där och fick till svar att komma tillbaka idag! Idag fick jag till svar att komma tillbaka någon annan dag eller nästa vecka!!!! Störande.



Nu ropar tvättstugan på mig...... *suck*

namn i tryck

Frilla blev 27:e vinstrikaste 5 åriga sto (kallblod) förra året! haha kul att va med på en lista iaf!



här är hon också med i nån lista över kallblod födda 2005


Blackie

I torsdags körde Johan blackie en sväng. Gick superbra! Eller inte super kanske men bra gick det. Ingen skadad och inget gick sönder så det får man väl säga att det var godkänt. Inga dampryck när jag släppte loss henne och ledde ut henne heller....


G.G.Frilla

Frilla har ju börjat träna igen! Superkul! Men fortfarande lika het att köra. Ont i armarna =)
Snäll att rida är hon iallafall och väldigt fin i travet än så länge.

Hon var ute igår och i fredags och i torsdags =) Veckan före minns jag ej men det står väl här på bloggen nånstans!




Bilder....


Linde Ricka

Linde Ricka vilar just nu.... Hon har ju ett sår på benet. Så hon ska få vila några dagar till.





Hon och Blackie går fortfarande ute om nätterna. Det trivs dom med. Iallafall Linde Ricka!
Om det regnar går dom ju in men det tycker inte Ricka om för då står hon och sparkar halva natten!

Måndag 3 oktober

Idag har jag varit med mamma i Bengtsfors och hämtat en gravsten. Och så var vi och fikade =)
Mamma köpte en mysig tröja till Sebastian också och ett par strumpor.

Sen var jag och barnen på bvc för Sebastian skulle få sprutor. Kom lite blod och massa tårar! Men det gick fort över! Nu väger han 8225 gram och är 67 eller 68 cm. Minns ej =)


Som ni kanske förstår så är vi inte hemma så mycket längre. Därför jag inte uppdaterar. Vi ska nämligen flytta.... =)



Lite nya bilder på Sebastian!




Lite nya bilder på Izabella



Godismys på lördagkvällen :) Dock ser det ut som hon ätit upp det mesta av sitt godis =)


Lördag

Hej. I onsdags va vi på provlopp men hon starta aldrig för hon blev halt när hon börja trava. Hon hade bråkat med blackie i hagen och fått sig ett sår. Men innan vi åkte va hon inge halt och hon trava som vanligt så vi körde in henne men då hade det blivit lite svullet och hon halta i trav. Men när hon skrittar ser hon ut som vanligt. Linde Ricka skriver jag om nu om ni inte visste :) Frilla har ridits på åkern och i skogen på torsdag och fredag.

RSS 2.0