Till Start

Lite smartare, lite bättre
Premiär nu på söndag den 6 maj med exteriörexperten Sven Lindblom. Samling kl 12:00 på travmuseet. Ställ in hästen i årjängsstallet. Det är redan 22 anmälda till hela satsningen och 12 extra som kommer på söndag så tveka inte att hoppa på. Jag skickar ut eller ger er inbetalningskort på plats så ta inte med er kontanter. Det bjuds på fika bjuds mellan föreläsningen och stallet.


Vi inbjuder er att delta i en satsning som handlar om att kompetensutveckla hästägande b-tränare och andra som vill lära sig mer om hästen och hur den fungerar. Vi vill stimulera med ny kunskap och hoppas att det ska kunna motivera er till att vilja fortsätta med sporten.

Idé: Vi väljer att kopiera och modifiera Norges koncept som heter ”TILL START”. Du anmäler dig tillsammans med en unghäst (äldre går bra också samt ponny) för att tillsammans utvecklas under ett antal månader. Det vi kommer att göra är att kombinera både teoretisk kunskap och praktiska tips under flera träffar där flera sker tillsammans med hästen. Det kommer att innefatta möten med hovslagare, foderexpert, exteriörbedömare, veterinär, ansedd proffstränare etc. Huvuddelarna kommer att vara
- föreläsningar
- körning tillsammans på banan (2-åringar)
- praktiska moment med de
ingående hästarna exempelvis
exteriörbedömning, laktatprovtagning etc.

Har du ingen häst så kan du självklart anmäla dig till satsningen ändå eller till enskilda tillfällen.

UPPLÄGG

25 APRIL, onsdag: Introträff – Information om tankarna bakom satsningen samt genomgång av innehåll och upplägg. Tid: 15 min efter sista provloppet och vi bjuder på fika. Det är helt okey att komma på mötet utan att ha bestämt sig för om man vill vara med.

6 MAJ, söndag: ExteriörSven Lindblom, föreläsning samt att sedan gå ut i stallarna och gå igenom de anmäldas hästar så att alla kan lära och titta på varandras hästar.

7 JUNI, torsdag: Hästens rörelsemönsterHovlagare, veterinär & datakille från Equicenter i Fredrikstad Norge, föreläsning och teoretisk rådgivning. Tid: 18:30

27 JUNI och framåt, onsdagar: Körning tillsammans (2-åringar)

21 AUG, tisdag: Träningsfysiologi- Veterinär Daniel Schützer, förläsning om hästens förutsättningar för att ta åt sig träning och olika upplägg. Tid: 18:30

26 AUG, söndag: Laktatprovtagning- Veterinär Daniel Schützer, hästarna körs och det tas laktatprover som sedan analyseras i gruppen. Tid: 11:00

SEP, dag ej spikat: Proffstränare- Roger Walmann, föreläsning angående
-inkörning
-hur man kör häst
-unghästkoncept

OKT/NOV, dag ej spikat: Foder- Foderföretag angående foder och tillskott.

OKT/NOV, dag ej spikat: Alternativmedicin, equiterapeut- Namn ej klart

Vad kommer det då kosta för dig att vara med?

Nordmarkens travsällskap ligger bakom denna satsning med finansiellt stöd och flera BAS-föreningar har också valt att bidra med medel till satsningen vilket gör att vi kan hålla låga kursavgifter.

Kursavgift: 1000 kr för att delta i hela satsningen

Detta ingår om du anmäler dig till hela satsningen:

  • deltagande på alla tillfällen
  • laktatprovtagning
  • körning tillsammans utan avgift (2-åringar)
  • jacka med tryck

Bland dem som anmäler sig till hela konceptet kommer en sele att lottas ut.

Är du med i en BAS-förening? Avgiften halveras till 500 kr för medlemmar i BAS-föreningar som är med och stöttar projektet. Än så länge är följande föreningar klara: Hästägarföreningen, Damklubben och Sleipner.

Enskilda föreläsningar/tillfällen: 100 kr eller 50 kr om du är med i en basförening.

Anmälan
till satsningen i sin helhet senast torsdag 3 maj till sekretariatet: 0573-711545 eller via mejl: [email protected]

Tveka inte att höra av er om ni har några funderingar eller saknar någon information.

Hoppas ni vill vara med
Hälsningar

Projektgruppen
Marita Arvidsson
Olle Nilsson
Daniel Schützer
Johanna Karlin

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0