BVC

Idag var jag och Sebastian på BVC.

Han vägde 7300 och var 66 cm lång!


Kommentarer

Kommentarer är allt sällsynt här på bloggen. Och oftast är det samma få personer som kommenterar! Tack för det! Det uppskattas. Men tänk om mer personer kunde kommentera! Om 50 unika personer läser min blogg en dag så brukar jag inte ha en enda kommentar. Ibland kanske jag har fått en av Johan. Eller Bettan eller Marika =) Det är väl dom som kommenterar här! =)

Lämna gärna en rad om vad ni tycker, och vad ni vill ja ska skriva om eller berätta...

Just nu känns det som jag skriver åt mig själv för jag får aldrig nån respons.... =)
Men jag ser ju på statistiken....


Bild från förra veckan...

Gårdagen

Igår så var vi med Johans syster och köpte en bil i Mangskog. Sen var vi och hälsade på Johans mormor!
McDonalds mat fick jag också av min älskling såklart!

Sen när vi kom hem så drog vi direkt till L-fors och Johan körde Linde Ricka 10 varv på åkern. Nu är det snart dags för snabbjobb och se om hon bättrat sig. Spännande.

Idag ska vi till BVC kl 11.30.

Just nu håller Izabella på och retar sin lillebror som vill sova. Men är man 3½ år så kan man inte vara tyst när andra försöker sova....


Bilder kommer sen, för nu måste vi dra!!!!

Nya kläder

I måndags var jag och Sebastian på Nice en sväng och köpte oss nya kläder medans Bella var på dagis. Fortfarande rea där! 230 kr gav jag för de här tre plaggen! (Sebastians byxor var det ingen rea på, dom kostade 130kr)




När vi var i Karlstad i fredas så fick Izabella nya hårspännen:



Hästarna......

I lördags var Johan ute och körde Ricka. Då tappa hon en sko. Så jag fick ta en ny och rikta och slå dit. Såhär blev det :)


Igår (söndag) var jag ute och red galoppintervaller i en backe... Skitkul tycker både jag och hästen.

Lite bilder från turen...






Lite grejs...

Har varit i L-fors som vanligt, va där i lördags fm. Söndag var vi också där...

Jag har målat en träningskärra. Men inomhus färg som vi hade i lägeneheten vi bodde i förut. Så vi får se hur länge det håller. Min bror tror inte det kommer sitta kvar. Men vi får se. Spelar väl ingen roll på en sån gammal kärra heller! Har inte målat färdigt den än...

Så här ser den ut nu.


I går grejade Johan med sin bil.



Micke likaså. Fast med sin bil.


Och jag har grejat med lite annat :)

Karlstad

I fredags var vi i Karlstad en snabbis. Biltema var huvudmålet. Johan skulle ha lite grejer till sin bil!

Jag köpte två saker till min bil också. Ett rattöverdrag och ett ändrör hihi
Klicka så blir bilderna större

 

Sen köpte Johan lite kläder till Sebastian. 2 st pyjamas och en FBK body och nya strumpor!




Här är Johan och Sebastian när vi precis kommit till Bergvik!



God morgon

Nu är Izabella på dagis och Johan på jobbet.
Fick till Izabellas kläder idag så hon blev riktigt fin och jag önskar nästan att jag hade såna kläder själv :) Ska ta bild på henne senare.
Idag vaknade Izabella först. Självklart var hon tvungen att väcka mig direkt. Sen vaknade även Johan. Sebastian låg och drog sig en stund till han.... Halv 9 vaknade han tror jag!

När Johan slutar idag så ska vi till Karlstad!

Lugnt och skönt

Izabella lugnade allt ner sig till slut :) Men gud vad hon håller igång alltså, man blir helt slut! Men imorn är det dags för dagis igen, så jag och Sebastian kan vila upp oss tills hon kommer hem igen :)

Va ut en sväng till L-fors. Frilla var ju nästan inge halt idag! Jag sprang med henne lite och hon var inte mycket halt i travet. Men jag litar inte på nånting längre. Hon luras väl som vanligt. Till helgen är hon väl dyng halt igen.
Fixade omläggning på henne och myste lite och matade henne med morötter. Sen var vi hos dom andra dårhästarna och tog in dom och sen bar vi in resten av höt som vi hämtat hem.

Sen packade vi in två trötta ungar i bilen och åkte hem och slängde dom i säng!



Nu blir det kinamat och mys med min pojkvän. Är bara några timmar på kvällen vi har tid för varann... Annars är det bara barnen som gäller.

Gröt

Igår testade vi att ge gröt till Sebastian för första gången. Några små skedar fick han nog i sig, men det mesta hamnade utanför igen :)
Imorse provade vi igen men då villa han inte alls.
Så vi får vänta och se... Han tycker nog att pupp är bäst =)



Till salu

Speedcart, 500 kr.






Irriterad

Usch vilken morgon. Vaknade sju idag av att Sebastian var vaken. Men det är inte det som är problemet! Problemet är den stora ungen som kommer hem (dovit borta) och grinar och skriker och inte kan uppföra sig. Hon har smitit ut ur lägenheten (nu har jag haspat igen dörren) och hon fick nåt anfall och började klättra på mig och skrika när posten kom. Hon rotar i kylen och frysen och tar ut massa saker fast hon inte får. Herregud, när går denna trotsen över? Aldrig? Har hört att det bara blir värre. Haha.
Och så gör hon verkligen allt för att inte hennes lillebror ska få sova. Så fort han blundar är hon där och petar på han så han börjar grina.

Nån annan som känner så här ibland eller är det bara jag som håller på att bli tokig ibland???

Jag njuter nu när Sebastian är så här liten och snäll. Om några år kanske han är likadan =) Men då hoppas jag att Izabella blivit lite snällare. Man kan ju alltid hoppas!!!

Mammaledig???? Vad är det????


Här är några bilder jag inte visat förut, men så här ser verkligenheten ut ibland!
(Kan tillägga att Sebastian kanske gråter 1 gång om dagen så han är inte så farlig än)



Handlat

Har varit uppe med båda ungarna och handlat. Phu! Inte det lättaste alltid. Sebastian sov ju hela tiden men den andra stållen stod och intervjua kassörskan inne på Nice!

Blir tacos till middag idag, samt att jag köpte nånting till Sebastian också som han ska få prova ikväll!



Sen köpte jag kläder till mig själv för första gången på skitlänge!

 

Blev en kofta och ett par jeans. Det bästa med detta var ju såklart priset!
Ordinarie pris på jeansen 699.95:- och för koftan 399.95:-
 Men för detta betalade jag 180 kr!





Annat skoj....

När jag var hos mamma så plockade jag några hallon som jag ska göra en paj av idag!


En vinbärskaka med maräng har jag gjort!

Mycket god


Vi har även tagit av hjulen på den svarta speedcarten och satt dom på den blå som vi bar upp ur buskarna och som jag ska rusta upp lite...


Så nu är denna svarta vagn till salu.
Inga fel på den, förutom att den behöver hjul och kanske en ny sits!

Linde Ricka

Ricka var jag ute med igår, blev 5 varv i trav på åkern. Jag red! Superbra åker och verkligen snällt vi får vara där. Har blivit som en nertrampad bana så det är lätt att träna där. Skulle tro det är 800-1000 meter runt hela "banan".  Ricka blev ganska svettig! Bara bra. Sen på hemvägen så galopperade vi uppför en backe och fortsatte i galopp en bit på vägen.
Nöjd med henne!


Visst ser hon väl liiiiite smalare ut?

Och hon har faktiskt fått lite muskler på rumpen.

Ser ni? Haha.... Lilla Ricka :)


Frilla

Frilla hade en hovböld. Eller har! Den kommer snart spricka ut i kronranden. Men veterinären grävde även underifrån och fick ut massa var och skit. Så nu har hon omläggning på hoven och fick även penicillin i hålet.
Hoppas hon blir bra snart.

Vi har gjort en liten sjukhage som hon går i hemma hos mamma. Så är hon inne på natten. Dom andra går kvar i sin hage och är ute på natten.


Omläggning sker! Väldigt viktigt att hålla rent!


Fin på morgonen med spån över hela sig :)


Frilla i sin sjukhage.


Nu kan hon stå i sin sjukhage och titta ut över sjön där vi var och simmade för nån vecka sen!

<3

Älskade ungar!



och älskade Johan!



och älskade hästar!

Veterinärbesök

Idag har jag ringt hem en veterinär. Har aldrig haft just denna veterinär förut. Min vanliga har telefontid imorn och jag vill inte vänta längre nu. Men hon är ju veterinär så hon borde ju kunna nåt. Men när jag pratade med henne i telefon så tyckte hon vi skulle åka och röntga men jag tror inte hon klara stå i 12 mil i en transport just nu så hon kommer ut och kikar iaf!
Tror det är en böld ändå jag.... Hoppas hon kan gräva ur nånting.... Vore bra att slippa åka till ATG kliniken.

Nu ska jag göra iordning här för vi ska strax åka ut mot hästarna.

Linde Ricka ska träna idag! Tycker vi varit duktiga som tränat henne regelbundet nu hela månaden. Hon har inte fått vila mer än 2 dagar i rad. Haha... Nu fan ska hon kvala innan året är slut. Mitt mål!

Veterinär

Som om man inte har nog med utgifter och problem...

Imorgon blir det att ringa veterinären!


Lördag!

Idag har bilen fått sig en omgång. Nya bromsar, spolarvätska och olja :)

Ricka har tränat med Johan! Frilla var dessvärre inte i träningsmässigt skick idag ..... =(

Jag själv har jobbat 12.30-20.30 och när jag kom hem var det ett jävla liv på Sebastian. Stackars mamma kille va så ledsen, men när mamma kom hem blev allt bra igen och efter lite mys så somnade han i sin säng... =)


Grattis Kolnes Viktor till segern i Norge idag!


Lite bilder är väl aldrig fel?


Izabella


Sebastian med sin nya napp


Sebastian i babysittern


Jag och Sebastian ser på film.

Igår kväll....

Som jag säkert skrev igår så var ju Izabella på cirkus. Var säkert roligt! Hon hade iaf ridit på en kamel och en liten liten ponny :)

Jag och Johan var i stallet under tiden. Först körde han Frilla på åkern, sen körde han Ricka på vägen, men det blev inte så mycket för vägen är stenhård och i mitten är det stora sten... Så det är bättre att va på åkern. Men vi vill ju inte köra sönder åkern för ägarna heller så vi får väl variera lite.
Medans Johan tränade så pyssla jag med lite av varje. Bytte söm på Ricka och borstade iordning henne och ställde henne i boxen i väntan på hennes tur, gjorde klart i stallet och gav Frilla och Blackie mat medans Ricka träna så att det skulle gå snabbt ssen när Ricka kom tillbaka. Vi hade lite bråttom tillbaka.
Sen när Izabella va klar på cirkusen så åkte vi och köpte pizza som vi åt typ kl 22 på kvällen :) Sebastian la vi direkt vi kom hem så han somna ganska snabbt i sin säng men Izabella åt lite först sen somna hon också :)

Och jag tror inte vi gjorde nåt speciellt heller utan vi somna nog ganska snart vi med!



Sebastian provade att sitta på Ricka :)


Torsdag

Idag sov vi länge :) Jag och Baus.... Izabella sov hos sin farmor.

Idag ska Izabella på cirkus med morfar, det ser hon fram emot. Ska bli kul att höra va hon tyckte.
När dom är på cirkus så ska jag och Johan ut och träna hästarna. Än så länge går det efter planeringen. Att dom inte ska stå längre än 2 dagar i rad :)  Denna veckan har dom tränats måndag och tisdag, vila onsdag, träna torsdag (idag), vila imorn och sen hoppas jag att Johan eventuellt kan köra dom på lördag eller söndag. Jag själv ska jobba fredag kväll och hela lördag + söndag så jag kan inte köra nån i helgen iaf, om inte vi stressar ut tidigt innan jag börjar då.. Men det blir det nog inget av.

Nästa vecka ska jag nog va där en natt eller två. Måndag-onsdag tänkte jag. Får väl se va Johan säger om det :) Men jag hatar den här lilla lägenheten, Izabella klättrar på väggarna, det är helt enkelt tråkigt här. Trivs inte alls. Men Johan envisas med att jag måste sitta här varje dag och vänta tills han kommer hem så jag kan laga middag åt honom och sen sitter han vid sin dator och glor eller sätter på en film så ja vet inte va jag ska tvingas sitta här för egentligen?

Trivs bättre ute på landet så jag kan sköta mina hästar, träna dom, plocka bär och bara släppa Izabella fri :) Haha...  Snart kommer hösten och vintern och då kan jag gärna sitta inne i en lägenhet ibland.
Förutom på träningsdagarna :)

Nu ska vi gå ut och städa min bil lite! Måste hållas ren och fin... :) Tona färdigt rutorna kanske vore en idé :) Får tjata lite...


Volvo V70 AWD -99

En veckas förvandling...

För en vecka sen igår så kunde Frilla knappt gå...
Igår var hon ute och tränade och tog i som aldrig förr... Tävlade lite med Ricka i några backar och visade henne hur man ska göra :) Haha Charlotte hade rycktussar i Rickas öron men tänkte aldrig på att använda dom när vi tävla :) Men nu var det ju egentligen inte därför hon har dom, utan för att hon alltid skakar ur bomullen så jag har börjat använt propparna så dom hänger kvar så man kan stoppa in dom igen.
Frilla var verkligen pigg igår och på bra humör.
Tog en lite längre tur än föregående dag och travde lite mer. Ricka fick galoppera i en lång backe som vi brukar ha galoppträning i. Frilla sprang efter i trav och med huvudet sänkt, som hon har när hon verkligen koncentrerar sig och tar i.. En runda i skogen blev det också. Det var roligt och jag är nöjd!




Men nu är jag tillbaka i Årjäng. Tråkigt. Finns inget tråkigare. Men Johan vill att jag ska sitta här och glo hela dagarna. Inte för att jag vet varför, när han ändå är på jobbet.
Imorn skulle hästarna behöva tränas igen, samt lördag men då jobbar jag så jag ska försöka skicka ut Johan!

Imorgon ska Izabella gå på cirkus här med sin morfar. Det ser hon fam emot!

Tisdag

God morgon.

Idag hann jag och Bella äta frukost innan Sebastian vaknade.
Sen gick vi till dagis alla tre och lämnade Bella.

Efter det har jag hunnit med att tvätta en maskin, diskat efter gårdagens middag, städat lite, gått med sopor....

Idag blir det ut till L-fors igen. Ska ta en ridtur med Challe och försöka få till ett litet simpass med Frilla.


Ridtur!

Idag har regnet verkligen öst ner hela förmiddan och en liten bit in på eftermiddan. När det slutat regna tog jag och Charlotte en ridtur. Första gången Frilla va ut efter hennes hälta och sånt =)
Gick bra det! Vi tog en lugn tur bara, travade lite ibland.

När vi kom tillbaka tog vi lite kort. Inte så lätt direkt =)

Är dom inte för goa?




Förresten, såg att i inlägget under hade jag visst lagt in samma bild två gånger. Nu är det ändrat till det rätta.

Sebastian

Idag har han vänt sig från rygg till mage för första gången. Duktig prick. 3½ månad.

Stackarn har fått myggbett i pannan också...




Frilla

Finaste hästen min




Älskar hennes grimma. Köpt på Hööks i Örebro.

Regn!

De va väl typiskt. Trav i Årjäng idag och kuskmatchen mellan Årjäng och Jarlsberg.
Tänkte åka och träna hästarna idag men regnet fick oss att stanna inne med en film istället. Ska åka till dom imorn istället.

Igår försäkrade jag Frilla med Agrias Aktiv Veterinärvårdsförsäkring samt en Livförsäkring.

Ikväll ska vi spela bingolotto :) Hoppas vi vinner. Haha.

Nej ja ska dra te tvättstugan nu och se om det finns nåt ledigt.

Video

Simmar med G.G.Frilla



Hästarna

Nössemark
I torsdags var vi, som ni säkert vet, iväg och fick skott Frilla och fixat hålet i hoven med gips och sulor och silikon.
Det var även bra sa han att hon gått utan skor nu ett tag så han såg hur hon slet hovarna naturligt, och skodde efter det. Sen skulle han ju egentligen provköra och sko därefter men eftersom hon var lite halt så gick ju inte det så vi ska tillbaka igen om några veckor. Men han verkar kunna en del och det var lärorikt och jag är så tacksam för att vi fick komma!
Jag frågade va jag skulle göra om hon fortsatte halta trots att hon fått skor m.m. Men han trodde hon skulle bli bra nu, och mycket riktigt. Imorse var inte hästen halt längre. Va mycket bättre redan igår.

Simträning
Igår var jag och Frilla och simmade lite "intervaller" som  vi kallar det. Vi simmar inte allt på en gång utan simmar en liten bit sen går vi på grunt sen ut i det djupa och simmar igen. Hon blir så flåsig efter en liten tur :)
Vi har fått in en bra teknik nu, haha. På bilderna kan det så ut som att jag sitter kvar på ryggen när vi simmar men det gör jag inte. Jag håller i manen med tyglarna i handen och flyter med. Fast inte på sidan utan jag kan flyta ovanför henne typ. Sprattlar med benen gör jag också =)
Både jag och Frilla älskar detta :) Härlig känsla, det känns som vi flyger!

Linde Ricka
Även Linde Ricka fick sej en träningstur igår på åkern som vi får köra på! Har glömt att visa bilder från när Johan körde där i tisdags!
Synd att inte fegisen vågar simma... Hon får nöja sig med galoppträning samt körning...

Här kommer lite bilder då!

Vi börjar med det jag skrev om först. En tur till Nössemark.








Kallblodsföl :) undan Bolfrökna om jag inte minns fel





Bilder från simträningen!





Linde Rickas träning


Här är det tydligen svanshållare på vagnen



Update!

Hejsan! Statistiken bara rasar när jag åker bort och inte uppdaterar! Haha..
Har iaf mycket att berätta och visa....

Ska duscha nu sen äta nåt snabbt sen ska jag börja uppdatera.


Är iaf nöjd nu och hoppas att Frilla börjar ta sig tillbaka snart... Hon är iaf haltfri nu tack vare John E!
Helt otroligt. Hoppas det håller i sig.

Torsdag

Idag är det mycket. Haha..

Izabella på dagis kl 06.45. Första dagen sen sommarledigheten. Hon var glad!
Direkt efter Bella lämnats så drog Johan ut till L-fors för att lämna Sebastian hos Carro.
Jag började jobba kl 7 och Johan kl 8.

Jag slutar 12.15 då hämtar mamma mej och Izabella så ska vi hem och hämta Frilla och Sebastian och åka till John E. Han ska sko henne och hon ska få sulor fram så hon inte är så öm.

När vi är klara där ska jag hem och köra Ricka på åkern!

Seeeen får vi se om ja stannar kvar eller åker hem. Beror på vädret.

Hästarna

Igår va Ricka ute på träning ihop med Johan. Bra svettig blev hon haha. Men hon verkar ha blitt lite bättre. Hon växer väl in i rollen som travhäst så småningom.

Imorn ska lilla Frilla få på sig skor och sulor och förhoppningsvis sluta halta snart. Lilla tjejen min...



Frilla

 

 

Ricka


Griniga hästar :)

Hästar är inte alltid goa och mysiga och fina och snälla... Här kommer lite bilder på lite mindre trevliga hästar.





Film

Jag och Frilla igår.

 


Veckan som gått

Måndag:
Jag jobbade 16-21... Och Johan jobbade till 15 så vi sågs inte så mycket....
Sebastian fick sin nya babysitter.




Tisdag:
Var och lekte med ungarnas morfar. Izabella fick en ny film av honom som vi såg på när vi kom hem. Ungarna somnade :)
När Johan slutat så åkte till Lennartsfors. Kom dit på kvällen så det blev inte mycket gjort.



Onsdag:
Red Linde Ricka. Blev galoppintervaller i en backe. Jag lyckades även få upp Carro på hästryggen. Bilder kommer. Izabella var hos våra norska grannar och vänner hela dagen nästan. Tror hon va där från kl 11-17. Hon har badat och åkt båt...



Torsdag:
Hämtade hem hästarna till mamma. Drog ut dom i vattnet.



Fredag:
Om inte ja minns fel så var det inte så fint väder, så vi slappade inne, jag och ungarna. Såg på film och sov typ. Senare så åkte mamma iväg för att jobba, natt, så hon tog med Bella in till farmor. Bara jag och Sebastian kvar. Men vi fick snart sällskap av Johan.



Lördag:
Johan tog med sig Sebastian till Årjäng. Jag slängde på Frilla en sadel och red ut i vattnet för att se hur långt hon vågade gå. Kan ju säga att min sadel nu hänger på tork. provade även med Ricka men den fegisen stegrade sig och vägrade gå ut där det blev lite djupare. Så jag red ett träningspass istället. Blev några intervaller i trav, sen några galoppintervaller i backen. Och lite jogging sen så hon fick lugna ner sig lite.
Sen när mamma vaknat så tog jag ut Frilla igen. På med ett träns och så hoppa ja upp och red ut i vattnet och simmade... Min fina häst var sååå duktig på att simma och hon verkade älska det. Hon tvekade inte en enda gång utan hon gick ut i det djupa vattnet och simmade utan problem med mig hängandes i manen.


Lördag kväll tillbringades i Arvika med Johan, Linda, Elin och Annika som körde. Va väl sådär...
Saknade Sebastian hela tiden som sov hos Carro.



Söndag:
Nu är Sebastian hemma och jag är nöjd. Nu är det bara Bella som ska komma hem. Men hon får stanna hos farmor lite till. Vi ska till pappa och äta kl 16 så jag tänkta hämta henne då. Än är jag lite trött efter gårdagen...

Simmar med Frilla :)

Idag har jag badat och simmat med Frilla.... Hon tyckte det va skitkul! Hon tveka inte en enda gång utan det va rätt i i det djupa vattnet...


Tisdag.

God morgon.

Är irriterad på Izabella som står på balkongen nu och skriker och håller på. Att det ska va så svårt att göra som man säger! Snart ska vi gå ut.... Ska till trollet och leka :) Dom har nån ny snurrgrej där som Bella älskade:


Sebastian har tillbringat morgonen i den här:

Till Angelica :P

 Lite svårt att få stopp på ett skenande kallblod kanske :)



God morgon!


Godmorgon skriver jag såhär vid 12 tiden :)

Jag gick upp vid 10 efter att jag blivit väckt av Izabellas farmor som ringde. Sebastian sov vidare till kl 11! Izabella kom hem ca 20 minuter tidigare.

Så nu leker barnen och jag har fixat tvättstugan och lite annat hushållsarbete, haha.
Sebastian ligger i sitt babygym och sprattlar och håller på för glatta livet. Izabella sitter breve, nästan på honom. Brukar va så när hon varit borta en stund, då ska hon va mitt i alltihopa sen.

Idag ska vi inte göra så mycket. Jag ska upp i Årjäng sen och fixa lite saker. Åker med Johan upp när han kommer på lunchen.

Synd att vi inte har gångavstånd till någon strand eller nånting här. Hade varit kul att kunna gå och bada eller nånting.
Men imorn ska jag till mamma och då ska jag försöka tvinga ner min häst i vattnet :) Men det blir väl ingen simning där, men eftersom hon är hovöm så kanske hon kunde simma istället :) Haha men vi får se hur det går.

Arvikatravet

Idag var vi på Arvikatravet. Körde dit Logan och Veronica. Han blev 2:a.

Eftersom vi hade barnvagn och sånt med idag så var vi på publiksidan. Första gången jag var där! Hade inte med den riktiga kameran idag tyvärr, men tog några bilder med min vanliga lilla.

Va länge sen jag va på trav i Arvika nu. Förra sommaren var jag där. Frilla startade 2 gånger och slutade 2:a båda gångerna! Sen red jag ju Oskar Julius där och blev 5:a på 17,2 tror jag. När Frilla gjorde sin första start här hos mig så startade hon i Arvika, då skulle även Logan starta första gången tror jag. Då åkte han med oss till travet och båda våra hästar blev 2:a! Så då va vi nöjda på hemvägen sen!

Det var riktigt trevlig på travet, fint väder och en ganska nöjd unge :)

Här är några bilder jag tog idag... Blev inte så bra eftersom jag inte hade den "riktiga" kameran :)

Mint Wood - Marie Johnsén


Lome Mix - Dagfinn Aarum



Rydell - Liv Pedersen (vann montéloppet för kallblod)


Sivfrökna - Line Gundersen


Spang Sverre - Angelica Klockar


Flis Kvik - Martina Lunde


Pålstegg - Susanne Österberg


Pålstegg och Spang Sverre


Turstegg, Hammars Tommy
och Rydell


Och så en bild på mina älsklingar.... :)


Och avslutar med en bild på mej själv :)

RSS 2.0